PROJECTE GALLINESMIRAU QUINS POLLETS QUE TENIM, JA ELS HI HEM COMENÇAT A POSAR NOM. HI HA EN NEGRET, EN MARC, EN CORONETA, EN BLANQUET, EN PUNTET I EN COLLARET. ENCARA HEM D'ACABAR DE BATIAR-LOS, JA QUE N'HAN NASCUT 10!!!

 EN LLUC ENS HA DUIT UNS OUS QUE NO HAVÍEM VIST MAI, ENS HA COSTAT ENDEVINAR DE QUIN ANIMAL EREN. SÓN D'ESCARAMATLÀ ELS MES PETITS I DE GATÓ ELS MÉS GRANS!
HEM ARRIBAT EL DIA 30 DE NOVEMBRE, JA FA 21 DIES I COMENCEN A NEIXER ELS POLLETS, ESTEIM EXALTATS!!!
CADA DIA MIREM ELS OUS COM ESTAN...NA BERTA HA DUIT UN OU I UNA PLOMA D'ESTRUÇ, COM PODEU VEURE LES DUES COSES SÓN MOLT GROSSES.
L'OU QUE HA DUIT N'ELOY ÉS MOLT PETIT. MIRAU QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UNA COSA I L'ALTRE.
NA DANIELA ENS HA DUIT UNS DIBUIXOS DE GALLINES MOLT XULOS PERQUÈ ELS PINTEM. MIRAU, MIRAU...
HA VINGUT L'AVI D'EN MARC I ENS HA DUIT UNA INCUVEDORA I OUS. HA POSATS ELS OUS DINS I ENS HA DIT QUE HAVIA D'ESTAR 5 DIES SENSE OBRIR-SE. I QUE AL CAP DE 21 DIES JA TINDREM POLLETS.
EN MARC HA MARCAT AL CALENDARI ELS 5 DIES QUE LA INCUVEDORA HA D'ESTAR TANCADA I EL DIA 30 DE NOVEMBRE PERQUÈ JA TINDRIEM ALGUN POLLET.
ESTEIM IMPACIENTS PERQUÈ PASSIN AQUESTS 21 DIES.....

ELS FILLETS I FILLETES DE LA CLASSE ENS EXPLIQUEN ALGUNES COSES QUE JA HAN ANAT APRENENT DEL PROJECTE, CLICAU I ELS PODREU ESCOLTAR:

pollets i gallines
incubadora

EN MARC HA DUIT BLAT D'INDI I ENS HA CONTAT QUE ERA EL QUE MENJAVEN SES GALLINES. TAMBÉ HA DUIT PLOMES I UN CONTE MOLT XULO DEL PROCÉS DE L'OU FINS QUE SURT EL POLLET.

EN LLUC HA PREPARAT AMB LA SEVA FAMÍLIA UN CONTE QUE ENS EXPLICA MOLTES COSES DE SES GALLINES. ENS HA AGRADAT MOLT.

NA MIREIA HA DUIT PLOMES PETITONES I HEM ARRIBAT A SA CONCLUSIÓ QUE SÓN DE POLLETS PERQUÈ SÓN MOLT PETITONES.

ESTEIM APRENENT MOLTES COSES!!!


COMENÇAM EL PROJECTE DE SES GALLINES. MIRAU, JA COMENCEN A DUU DOCUMENTACIÓ DE CASA.
EN PAU ENS HA DUIT UN CONTE DE DEU POLLETS MOLT DIVERTITS. EN NOFRE, EN TONI I NA GEMMA HAN DUIT DIFERENTS TIPUS DE PLOMES. I EN JOEL HA DUIT UNA GALLINETA DE PELUIX.
MIRAU QUE POLITS QUE ESTAN!!!


JA HAN NASCUT ELS POLLETS!!!!
JA HAN NASCUT ELS POLLETS
pollets-p3 - presentacion imagenes